Nieuws Slijkerman KalanchoŽ


Nieuw! Garden Kalanchoe

19 juni 2020
Wij hebben sinds kort ons assortiment uitgebreid met een nieuw product: Garden kalanchoe.

Deze lijn bestaat uit dubbelbloemige kalanchoë's die uitvoerig getest zijn op buiten gebruik. Onze kalanchoë's met Easy Care keurmerk zijn in de zomer (als het 's nachts niet vriest) een ware toevoeging aan de tuin. Ze zijn uitermate geschikt om te gebruiken als border- of potplant.

Wij bieden deze in 10,5 cm pot gekweekte planten aan in 4 gaats fust met draagband. Bestellen kan in onze webshop op FloraXchange of Floriday.

Colour your Garden!


Tigerģ KalanchoŽ in de media

16 april 2020
Onze noviteit Tiger Kalanchoë is sinds vorig jaar in ons assortiment. En deze enkelbloemige varieteit blijkt een succesverhaal te hebben.

Ook in Amerika hebben ze lucht gekregen van deze soort en willen ze er graag meer van weten. Onze Partner Beekenkamp plants zou dit voorjaar ook met onze Kalanchoë's naar Amerika afreizen om op de CAST in California ze te presenteren. Helaas is door de omstandigheden dit niet doorgegaan. Maar gelukkig is de Tiger toch niet onopgemerkt gebleven.
Op de website van growertalks.com kun je een artikel lezen van twee personen die alsnog de CAST naar de mensen thuis brengt. Hier komt ook onze mooie Tiger in voor.


Het gehele artikel kun je hier lezen. Veel leesplezier.

#FlowerBoostChallenge

25 maart 2020
Voor de Flower Boost Challenge zijn Paul en Marije met onze Kalanchoë's op pad geweest om namens Decorum Company de planten af te leveren bij Floramedia in Westzaan.

De #flowerboostchallenge is in het leven geroepen om de sierteelt een steuntje in de rug te geven in deze moeizame tijd. Er worden momenteel veel bloemen en planten vernietigd, omdat er weinig tot geen vraag naar is. Zo ondervinden ook wij de gevolgen van het Coronavirus op ons bedrijf. Dagelijks worden er duizenden planten weggegooid.

We hopen dat deze actie goede navolging heeft en dat de medewerkers van Floramedia in ieder geval veel plezier zullen hebben van de boeketten en planten.Bedankt Floramedia!We hebben hier ook een korte video van gemaakt, klik hiervoor op de playknop in het twitterbericht hieronder.

Seasonal Tradefair 2020

12 maart 2020
Ondanks dat er minder animo was voor de Tradefair vanwege het coronavirus was er toch nog voldoende animo. Het verschil zat dit keer in de gerichte interesse in het product. Er waren klanten die oprecht geinteresseerd waren in de producten en het 'kijkend' publiek liet het dit keer afweten.
Al met al hebben we deze beurs positief afgesloten.

 
   
    

-Update- Seasonal Tradefair 2020

10 maart 2020
Vorige week was het nog wat onduidelijk wat er zou gebeuren omtrend het Corona-virus en de Seasonal Tradefair.

We hebben van Royal FloraHolland vernomen dat de Tradefair door gaat. Natuurlijk zal de organisatie de nodige voorbereidingen treffen om deze beurs zo veilig mogelijk te maken. Ze hebben onderstaand nieuwsbericht rondgestuurd:

"Beste beursbezoeker,
We krijgen veel vragen over de Trade Fair Naaldwijk in verband met actuele ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Royal FloraHolland richt zich op het organiseren van een veilige en succesvolle beurs, zowel voor exposanten, bezoekers als voor medewerkers. Wij volgen de aanwijzingen van de autoriteiten op en volgen tevens de adviezen van experts, waaronder het RIVM en de GGD. Op dit moment is er geen sprake van advies om evenementen preventief te annuleren. De Trade Fair in Naaldwijk zal daarom gewoon doorgaan. Wel vragen we u om dit keer geen handen te schudden, maar een leuk alternatief te bedenken en uiteraard de hygiëneregels van het RIVM op te volgen.

We kijken er naar uit om u te verwelkomen op de Trade Fair Naaldwijk! Om het meeste uit uw beursbezoek te halen, hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet.

Om te beginnen is het natuurlijk handig als u zich vooraf registreert via onderstaande button, zodat u snel kunt doorlopen."


Natuurlijk zijn er nog andere tips die u kunt opvolgen die ervoor zorgen dat u deze beurs zonder zorgen kunt doorlopen:
  • Het begint bij het wassen van je handen. Dat klinkt simpel, maar er bestaat een verschil tussen handen wassen en handen wassen. Het RIVM stelt dat je eerst je handen nat moet maken en daarna zeep moet pakken. Vervolgens zorg je dat de zeep op zowel de buitenkant als de binnenkant van je handen goed verdeeld is. Let op: ook tussen je vingers en op je polsen moet ruim zeep zitten. Spoel daarna goed af en droog je handen. Ook nu weer: vergeet niet de huid tussen de vingers goed te drogen.
  • Hoest in de binnenkant van je elleboog. Moet je hoesten of niezen? Doe dat dan in de binnenkant van je elleboog. Zo houd je je handen schoon en zorg je ervoor dat je bacillen niet de wijde wereld in worden gelanceerd. Het is raadzaam om je kleding wat vaker te wassen. Ook raadt het RIVM je aan om papieren zakdoekjes te gebruiken als je je neus snuit, in plaats van katoenen zakdoeken.
  • Verder is het dragen van een mondkapje niet noodzakelijk, het is ook niet bewezen of het dragen van een mondkapje helpt tegen besmetting.
We zien uit naar uw bezoek, u vindt ons op standnummer 8.1.Seasonal Tradefair 2020

3 maart 2020
Volgende week (11 en 12 maart) vindt de Seasonal Tradefair in Naaldwijk plaats. Wij zullen daar ook weer deelnemen met onze Decorum kwaliteit Kalanchoë's. U kunt ons vinden in de Decorum stand nummer 8.1.

Natuurlijk is het nog even spannend of deze beurs door zal gaan in verband met het Corona virus, maar volgens betrouwbare bron bij Royal Floraholland is er geen reden tot zorgen. Zij nemen uiteraard hun voorzorgsmaatregelen en zodra er iets veranderd zullen zij ons op de hoogte brengen. En dan komt het uiteraard ook bij dit nieuwsbericht te staan.

Wij hopen u daar te zien en te spreken!SlijkermanKalancoŽ goes USA!

25 maart 2019
Deze week vindt de CAST (California Spring Trials) plaats. Stefan Slijkerman is daar om met onze partner Beekenkamp de Kalanchoë in Noord Amerika aan de man te brengen.
Door de wens om in Amerika Kalanchoës op de markt te brengen zijn wij het partnerschap met elkaar aangegaan. Beekenkamp Plants wilden al langer Kalanchoë's aanbieden aan hun klanten en Stefan Slijkerman wilde heel graag ook in Noord-Amerika onze soorten bekendheid geven.

Hieronder het persbericht dat in Floral Daily stond met betrekking tot de samenwerking.


Vacature

22 maart 2019

Deze vacature is reeds ingevuld!

Wij zoeken een

Commercieel medewerker

Full time


Kan jij in alle hectiek nog steeds het overzicht houden?

Wil jij de beste zijn in je vak? Als commercieel medewerker bij SlijkermanKalanchoë streef jij naar 100% klanttevredenheid. Zorg je ervoor dat alle orders op het juiste moment transport klaar zijn. Jouw werkzaamheden zijn dagelijks klantcontact via mail, webshop en telefoon. Ook het aannemen en verwerken van binnenkomende orders, uitbrengen van offertes en het continue up-to-date houden van de webshop. Jij bent nauw samen met de procesoperators en zorgt voor het verdelen van de orders over de verschillende afdelingen en het transport klaar maken van de producten.
Beurs- en klantbezoeken zijn een onderdeel van jou functie.
Verhouding 70% binnendienst en 30% buitendienst.

Wij werken met het ERP-pakket Microsoft Navision.

Wij bieden:
• Een uitdagende en verantwoordelijke functie;
• Dynamische werkomgeving;
• Vrijheid voor eigen initiatief en verantwoordelijkheden;
• Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
• Gedreven team;
• Salaris conform CAO Glastuinbouw;


Wij vragen:
• klantgerichtheid;
• Analyserend vermogen;
• Commerciële instelling op MBO/hbo-niveau;
• Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlandse en Engelse taal;
• Ervaring met Outlook, Word en Excel;
• Vasthoudendheid en resultaatgericht werken.


Ben je geïnteresseerd, stuur je sollicitatie met CV naar vacature@slijkerman.nl of marloes@slijkerman.nl P&O .

Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Keukenhof 2019

11 maart 2019
Bloemententoonstelling Keukenhof opent op 21 maart 2019 voor de zeventigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 19 mei 2019, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland. Honderd bloembollenkwekers zijn inzender in Keukenhof en vijfhonderd bloemenkwekers nemen deel aan de bloemenshows.

Thema 2019: Flower Power, de kracht van bloemen

Flower Power is het thema van Keukenhof in 2019. Bloemen inspireren mensen. In Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. Holland is wereldberoemd om de prachtige bloembollenvelden en alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70.
Ook onze Kalanchoë's nemen deel aan deze tentoonstelling. U kunt onze planten bewonderen in het Willem-Alexander pavilion waar ze deel uit zullen maken van een mooie opstelling van verschillende potplanten.

Keukenhof 70 jaar
70 jaar Keukenhof is een moment van terugzien op het verleden, maar ook van vooruit kijken naar een zich steeds weer vernieuwende bloemententoonstelling.
Keukenhof is een initiatief van tien bollenkwekers/exporteurs, die een etalage voor het bollenvak wilden creëren. Zij kozen in 1949 voor een ideale locatie: de tuin rondom kasteel Keukenhof.
Jacoba van Beieren is al vele jaren de gastvrouw van Keukenhof. Zij was in de vijftiende eeuw de eigenaresse van het gebied waar Keukenhof nu ligt. Toen was het echter ongerepte natuur, die werd gebruikt voor de jacht en het verzamelen van kruiden voor de keuken van het kasteel. Daar is de naam Keukenhof aan ontleend.IPM Essen 2019

25 januari 2019
 

De IPM in Essen heeft voor dit jaar alweer plaatsgevonden.

In onze stand waren onze nieuwe Tiger® Kalanchoë's goed vertegenwoordigd. Naast de Tigers hebben we ook onze Snijkalanchoë's ruim opgezet en ook een aantal van de Diamond varieteiten mochten niet ontbreken. Op deze manier hebben wij de ruime keuze in ons assortiment kunnen laten zien. Ons bedrijf is niet recht toe recht aan, we denken verder. De hokjes geest is bij ons niet van toepassing en wij durven buiten de lijntjes te kleuren. Waar gaan de trends naartoe en wat wil de consument over een x aantal jaar. Allemaal factoren waar wij als bedrijf rekening mee houden.

De Tiger® kalanchoë's zijn ook in Essen goed ontvangen. Er was net als bij de Trade Fair in Aalsmeer veel belangstelling voor. Zelfs door de pers is dit niet onopgemerkt gebleven. BP nieuws heeft er zelfs een artikel aan gewijd.Vacature

16 november 2018
Deze vacature is ingevuld!

Onderhouds- en storingsmonteur


Binnen onze kwekerij wordt gewerkt met de modernste technieken op het gebied van procesautomatisering, hydrauliek, pneumatiek en klimaat.
Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de continuïteit en het up-to-date houden van het gehele geautomatiseerde intern transportsysteem en het oplossen van storingen op elektrotechnisch, mechanisch en besturingstechnisch gebied binnen onze kwekerij.


Wij vragen:
• MBO/HBO werk & denk niveau
• Goed technisch inzicht door een afgeronde technische opleiding of ervaring in een vergelijkbare functie
• Een enthousiaste, zelfstandige teamspeler
• Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
• Procesmatige denkwijze met een oplossingsgerichte instelling


Wij bieden:
• Een uitdagende, afwisselende en verantwoordelijke functie
• Goede arbeidsvoorwaarden en voorzieningen
• Ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheden
• Goede mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Stuur je sollicitatie met CV naar vacature@slijkerman.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Stefan Slijkerman, 06-50662087 of Martijn Tesselaar, 06-53220641.Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Royal FloraHolland Tradefair 2018

12 november 2018
Dit jaar werd de Trade Fair van FloraHolland weer in Aalsmeer gehouden op 7 t/m 9 november.

Ons thema was dit jaar Diamond. Onze beste soorten onder het Diamond® merk zijn het crème de la crème onder de Kalanchoë. Ook hebben wij onze Soraya lijn op zichzelf geïntroduceerd. En de kers op de taart was de intoductie van onze Tiger® lijn in het midden van de draaiende Diamant. Deze lijn komt binnenkort op de markt als stekken voor onze klanten.

Met dank aan Heleen Valstar onze standbouwer voor het realiseren van onze prachtige stand.


 
 

Presentatie OZ Planten

1 oktober 2018
Afgelopen en deze week staat er een presentatie van onze planten bij OZ Planten B.V..

Het hele jaar door heeft Decorum Plants en Flowers een vaste presentatie plek bij OZ Planten voor het promoten van haar producten.  Omdat Decorum zo'n divers assortiment kan leveren is het ook heel handig als inkopers de producten ook eens kan bekijken. Daarom is er elke twee weken is er weer een ander product te zien. Bij deze presentatie ligt de focus op Passie en Inspiratie, waarbij je de klanten kunt laten zien wat je allemaal met deze bepaalde plant kunt doen. Ieder lid is verplicht om een inspirerende creatie aan te leveren.
Wij hebben een speciale Carnaval lijn gecreëerd, voor elke gelegenheid is er wel een. Om dit te kunnen promoten is deze gelegenheid natuurlijk uitermate geschikt.

Geïnteresseerd?
Neem contact op met onze afdeling verkoop en vraag naar de mogelijkheden.
Tel: +31 72 571 1502 of e-mail: verkoop@slijkerman.nl

 Vacature

7 augustus 2018
Deze vacature is momenteel ingevuld!
Medewerker Produktie

In deze functie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse produktiewerkzaamheden binnen onze kwekerij. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit het oogsten van onze planten op basis van de binnenkomende orders en het transport klaar maken van de planten.
Verder houd je je bezig met diverse andere voorkomende werkzaamheden binnen onze produktie-afdeling.

Wij vragen:
• Een enthousiaste, zelfstandige teamspeler
• Goede mondelinge vaardigheden in Nederlandse en/of Engelse taal
• Nauwkeurige manier van werken met oog voor kwaliteit.
• Pro-actieve en flexibele instelling

Wij bieden:
• Een uitdagende, afwisselende en verantwoordelijke functie
• Goede arbeidsomstandigheden en voorzieningen.
• Ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheden.
• Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Geïnteresseerd?
Stuur je sollicitatie met CV naar vacature@slijkerman.nl
Voor vragen kun je contact opnemen met Perry Bruin, 06-53881727 of Martijn Tesselaar, 06-53220641.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Een golf van hitte overspoeld Nederland

6 augustus 2018
De zomer heeft zeker niet op zich laten wachten dit jaar. De tweede hittegolf is inmiddels gaande na een hoog nodig (klein) regenbuitje. Door die hitte en het hitteplan van kracht mogen we allemaal wat minder water gebruiken. Voor vele tuinplanten een groot probleem, veelal hangen die er treurig bij. Gelukkig is de Kalanchoë er goed tegen bestand en is de vraag naar dit leuke, sterke plantje groot. Bijkomend voordeel is dat het plantje nu extra hard groeit en nog uitbundiger bloeit.

"Droogte
Ook onder de huidige tropische omstandigheden heeft de vetplant voldoende aan slechts een scheutje water per week. Paul Ras, woordvoerder namens Always Kalanchoë: ‘Juni en juli zijn normaliter erg rustige maanden voor veel kwekers, maar dankzij de aanhoudende droogte wordt er nu juist stevig doorgewerkt. Door de extra vraag verwachten we dit jaar naar een record van 100 miljoen verkochte Kalanchoës te groeien.' " (bron: https://groenvandaag.nl/kalanchoe-nederlandse-woestijnroos/)


Kortom is de Kalanchoë het ideale plantje voor deze warme tijden.


(pic by: Always Kalanchoë)

KalanchoŽtrials 2018

15 juni 2018
Afgelopen week zijn de Flowertrials in het Westland weer gehouden. Op dezelfde data hebben wij op onze kwekerij ook onze eigen trials gehouden. Op deze dagen was het voor onze (potentiële) klanten mogelijk om een afspraak in te plannen voor een bezoekje aan ons bedrijf.
Zo waren er diverse nationaliteiten bij ons langs geweest voor een rondleiding door alle variëteiten die wij met ons Breeding-team ontwikkelen.

Al onze Kalanchoë's hebben zo hun eigen kwaliteiten, de een is heel trendy qua kleur de ander kan weer goed tegen hitte en ga zo maar door.

Om onze klanten op een idee te brengen wat je allemaal met Kalanchoë kunt doen hebben wij op onze eigen locatie een mooie presentatie neergezet. Hieronder een aantal sfeerfoto's van de presentatie.


   

IPM Beijing

11 mei 2018
Afgelopen week zijn onze Kalanchoë's op de IPM in Beijing getoond. De Chinese markt groeit en er is steeds meer vraag naar onze mooie Kalanchoë's. Vandaar dat Stefan Slijkerman naar China is afgereisd om daar ons product te promoten.

Partner
Onze partner Beijing Beautiful Agri verzorgt in China de verkoop en promotie van onze varieteiten. Zij zijn dan ook zeer betrokken geweest in de verzorging van de beursstand en het maken van promotiemateriaal.

Hieronder een aantal impressiefoto's van onze beursstand op de IPM.

  
  

SlijkermanKalanchoŽ in WHC

17 april 2018
Bezoek woensdag en donderdag de presentatieruimte van Decorum in het World Horti Center in Naaldwijk en ontdek het prachtige assortiment kalanchoë en snij hyacint van Decorum leden SlijkermanKalanchoë en Straathofflowers!MPS Florimark

12 maart 2018
Onze Kalanchoë's worden geproduceerd onder goede omstandigheden en op een milieuvriendelijke manier. Goed voor onze werknemers, goed voor onze planten en goed voor het milieu.

Wij zijn erg trots op het feit dat wij ook dit jaar weer het certificaat MPS Florimark mogen gebruiken.

Ga voor meer informatie naar onze pagina over mps.IPM Essen 2018

23 januari 2018
De IPM in Essen begint vandaag. U ben meer dan welkom in stand 1A17 in Hall 1.0.
Er staan veel prachtige variëteiten op u te wachten.
Winterfair 2018

11 januari 2018


Op de winterfair hebben wij onze verkooplijnen Decorum, Serenity en Moments getoond. Wat is er dit seizoen verkrijgbaar en wat zijn de mogelijkheden? En vooral wat kunnen wij voor u betekenen?
Dat waren de vragen die wij graag beantwoordden op deze fair. 

Overigens zijn in de getoonde fusten ook andere kleuren verkrijgbaar, vraag naar de mogelijkheden bij onze verkoopafdeling.


Royal FloraHolland Trade Fair 2017

10 november 2017Het zit er weer op. De 'Royal FloraHolland Trade Fair' is een succes geweest.

Om even Royal FloraHolland (op Twitter) te citeren: "Fraai statement van @heleenvalstar @Slijkermankalan : what's for dinner? #kalanchoe". En dat was het, een gigantisch statement! Er is veel werk verzet door onszelf om de achterwand gereed te maken voordat de tafel neergezet zou worden.


Trots
Natuurlijk zijn we trots op wat we hebben bereikt. Het past ook precies bij wie wij zijn, onze kernwaarden zijn niet voor niets: Passie, Kennis, Jong, Open, Modern, Focus, Kwaliteit, Ervaring en Innovatie. We proberen jaar in jaar uit de grenzen te verleggen om Kalanchoë op de kaart te zetten. Een heel dankbaar plantje dat in vele variaties bestaat. Daar houden wij ons ook voornamelijk mee bezig, elke keer weer nieuwe varieteiten te creëren.


Inspireren
Met onze beursstand willen we ook vooral mensen inspireren tot het anders kijken naar Kalanchoë's. Het zijn niet meer de suffe plantjes die het geweest zijn. Juist voor de moderne mens is dit plantje perfect. Het heeft niet veel verzorging nodig, dus als je een druk leven hebt is het geen probleem dat je je planten vergeet water te geven.


Focus
In deze beursstand hebben we voornamelijk de focus gelegd op de stekkenverkoop. Alle collegakwekers die geïnteresseerd zijn konden daar een selectie van onze collectie bekijken. De overige leverbare soorten hebben wij in een catalogus vastgelegd. Uiteraard is er altijd de optie om bij ons in Heerhugowaard te komen kijken. Maak van te voren wel even een afspraak zodat we tijd voor u kunnen inplannen.


   
 

KalanchoŽ Today op Instagram!

4 september 2017
Iets meer dan een jaar geleden hebben wij op deze pagina aangekondigd dat onze facebookpagina Kalanchoë Today online was voor Kalanchoë fans die graag hun creaties willen delen en ook hun inspiratie van onze pagina halen.

Nu kun je Kalanchoë Today ook op Instagram tegenkomen om nog meer mensen te kunnen inspireren!

See you on Instagram today, Kalanchoë Today!KalanchoŽ's van Slijkerman te zien bij OZ Planten

14 augustus 2017
SlijkermanKalanchoë is al tijdenlang een trouw lid van Decorum Plants & Flowers.

Onder de noemer 'Passie en Inspiratie' hebben wij een inspirerende creatie aangeleverd.  Onze inspiratie lag in de kleuren van onze Kalanchoë's. Van daaruit zijn wij op zoek gegaan naar accessoires met een knipoog naar de zomer in de kleuren van de Kalanchoë's zelf.

Alle Kalanchoë's hebben hun eigen sfeer gekregen, voor ieder wat wils.SlijkermanKalanchoŽ doet zaken in China.

12 mei 2017
Deze week was Stefan Slijkerman op bezoek bij onze klanten in China. In samenwerking met onze Partner Beijing Beautiful Agriculture(BBA) hebben we een klantenkring opgebouwd. Stefan heeft in China weer veel indrukken opgedaan over de ontwikkeling van de Kalanchoë's daar. Hierdoor is het mogelijk meer sturing geven in het opgroeien van de planten.

De laatste paar dagen was SlijkermanKalanchoë te zien op de IPM in Shanghai. Samen met het team van BBA heeft Stefan de variëteiten gepresenteerd aan het Chinese publiek.


Onder Glas

10 mei 2017
SlijkermanKalanchoë innoveert, zo is er ook in Onder Glas van mei 2017 te lezen dat wij bezig zijn met proeven om de voeding van Kalanchoë aan te passen naar de behoefte van de plant.


Procesoperator (Fulltime)

13 maart 2017
Deze vacature is inmiddels ingevuld.

Fulltime Procesoperator

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:
• de volledige planning van de verwerkingsafdeling, van kas tot klant.
• de kwaliteit van het eindproduct; de juiste plant voor de juiste klant.
• het logistieke systeem in de verwerkingshal, inclusief aansturen van medewerkers.
• het operationeel uitvoeren en bijsturen van bovengenoemde zaken.

Wij vragen:

• HBO werk en/of denk niveau
• een zelfstandige teamspeler
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
• grote affiniteit met technologie
• klant en resultaatgericht met oog voor kwaliteit
• procesmatige denkwijze met een oplossingsgerichte instelling


Wij bieden:
• een uitdagende en verantwoordelijke functie bij een toonaangevende organisatie.
• goede arbeidsvoorwaarden en voorzieningen
• ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
. mogelijkheden om op korte termijn door te groeien naar functie als hoofd logistiek

Stuur je sollicitatie met CV naar vacature@slijkerman.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Stefan Slijkerman, 06-50662087 of Martijn Tesselaar, 06-53220641.Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


SlijkermanKalanchoŽ met Decorum in nieuw jasje

9 maart 2017
Tijdens de Seasonal Trade Fair hebben wij voor het eerst onze Kalanchoë's in het nieuwe jasje van Decorum gepresenteerd.

Op het Decorum platform zijn meerdere kwekers samengekomen om hun product aan de man te brengen. Decorum heeft sinds begin januari de nieuwe stijl aangenomen onder de noemer: 'vierkant is het nieuwe rond'.


SlijkermanKalanchoe Inspireert op IPM Essen

27 januari 2017
De IPM beurs in Essen heeft van 24 tot 27 januari weer plaatsgevonden.

Tal van kwekers uit Europa waren hier samengekomen om hun producten te tonen. Het bijzondere aan deze IPM beurs was het thema: Nederland was de trotse partner van IPM Essen 2017. Heel bijzonder dat kwekers uit zo'n klein landje dat voor elkaar boksen. En wij zijn trots dat wij hieraan deelnemen met onze Kalanchoë's.

Ons doel was het inspireren van alle potentiele youngplants klanten. We hebben innovaties meegenomen die onze collega-kwekers kunnen telen met behulp van onze teeltmanager.

Al met al was het een geslaagde beurs.
Onderhouds- en storingsmonteur (Fulltime)

25 november 2016
Deze vacature is inmiddels ingevuld.

Onderhouds- en storingsmonteur (Fulltime)


Binnen onze kwekerij wordt gewerkt met de modernste technieken op het gebied van automatisering, hydrauliek en klimaat.
Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de continuïteit en het up-to-date houden van het gehele geautomatiseerde
intern transportsysteem en het oplossen van storingen op elektrotechnisch, mechanisch en besturingstechnisch gebied.
Daarnaast ondersteun je onze procesoperator tijdens de dagelijkse werkzaamheden met het logistieke systeem in de verwerkingshal.


Wij vragen:
• MBO/HBO werk & denk niveau
• Goed technisch inzicht door een afgeronde technische opleiding of ervaring in een vergelijkbare functie
• Een enthousiaste, zelfstandige teamspeler
• Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
• Procesmatige denkwijze met een oplossingsgerichte instelling


Wij bieden:
• Een uitdagende, afwisselende en verantwoordelijke functie
• Goede arbeidsvoorwaarden en voorzieningen
• Ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheden
• Goede mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen


Stuur je sollicitatie met CV naar vacature@slijkerman.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Martijn Tesselaar, 06-53220641.SlijkermanKalanchoŽ presenteert KalanchoŽ op geheel eigen wijze!

4 november 2016
Op de Royal FloraHolland TradeFair hebben wij onze kalanchoë's gepresenteerd voor een prachtige wand met witte kalanchoë. Het kostte vele manuren met noeste arbeid, maar het eindresultaat is een indrukwekkend gezicht. Niet voor niets stonden vele mensen nog even een selfie te maken voor de prachtige achtergrond.

Naast de bloeiende muur waren onze varieteiten te bewonderen die als stekken verkrijgbaar zijn. Enkele varieteiten zijn ook verkrijgbaar als planten bij onze afdeling verkoop. Ook stonden onze snijkalanchoës in de schijnwerpers, die ook veel aandacht kregen.

De opbouw van de muur en de beursdagen kunt u binnenkort als timelapsfilmpje op ons YouTube kanaal aanschouwen.

Mocht u zich nog niet hebben geabonneerd op ons kanaal kunt u dat doen op YouTube.


Stefan Slijkerman aan tafel met Rudi en Pascal van 2Dezign.

4 oktober 2016
In de bloemenkrant van week 40 werd een hele pagina gewijd aan SlijkermanKalanchoë.
Stefan Slijkerman heeft gedineerd met Rudi Tuinman en Pascal Koeleman van 2Dezign.

2Dezign
Enkele jaren geleden begonnen Rudi Tuinman, met een achtergrond in de mode en styling en Pascal Koeleman, een bloemist, ondernemer en productontwerper hun eigen bedrijf en veranderden het in een bloeiend bedrijf. 2Dezign is een team van getalenteerde professionals mensen met jaren ervaring in de bloem en cadeau markten die samen werken met jonge, gepassioneerde, getalenteerde mensen.

Commerciële visie en creatieve energie is de achterliggende motivatie van hun team. Het 2Dezign team wordt ondersteund door een groep van vaste, professionele partners en freelancers. Daardoor krijgt elk nieuw project de aandacht en zorg die het verdient om een succes te worden. Een efficiënte manier om de klus te klaren! 2Dezign heeft een uitgebreid portfolio. Zij werken voor kleine bedrijven met een klein assortiment en grote multinationale organisaties.

Het diner...
Stefan Slijkerman heeft Rudi en Pascal tijdens het dinertje meegenomen in het Kalanchoë-wereldje. Zij waren vooral onder de indruk van de passie waarmee Stefan praat over zijn product en waren erg geïnteresseerd in zijn verhaal. De snijkalanchoë en de Diamond® Kalanchoë werden uitvoerig besproken. Een geweldige ervaring voor beide partijen.verkoper (fulltime)

22 september 2016
Deze vacature is ingevuld.

verkoper (fulltime)

In deze functie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op onze verkoopafdeling. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit het aannemen en nauwkeurig verwerken van de binnenkomende orders, het verdelen van de orders over de verschillende afdelingen, kwaliteitscontrole en het transportklaar maken van de planten. Je werkt hierbij met ons ERP pakket Microsoft Navision.
Verder onderhoud je contact met onze klanten, houd je je bezig met het uitbrengen van offertes en het up to date houden van de webshop en vertegenwoordig je ons bedrijf op diverse beurzen in binnen- en buitenland.

Wij vragen:
• Commerciële instelling op MBO/HBO niveau
• Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlandse en Engelse taal
• Ervaring met Outlook, Word en Excel
• Klant- en resultaatgericht met oog voor kwaliteit
• Accurate manier van werken
• Pro-actieve en flexibele instelling

Wij bieden:
• Een uitdagende en verantwoordelijke functie
• Goede arbeidsomstandigheden en voorzieningen.
• Ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheden.
• Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Stuur je sollicitatie met CV naar vacature@slijkerman.nl
Voor vragen kun je contact opnemen met Stefan Slijkerman, 06-50662087
of Martijn Tesselaar, 06-53220641.

Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Facebook community "Kalanchoe Today"!

29 juli 2016
Voor iedereen die maar geen genoeg kunnen krijgen van Kalanchoës hebben wij een nieuwe community-pagina opgezet. Kalanchoë Today! Hier kan iedereen zijn/haar creaties met Kalanchoë op posten en anderen inspireren.

See you today, Kalanchoë Today.

 Bezoek uit China!

15 juli 2016
Dat passie voor Kalanchoë grenzeloos is wisten we eigenlijk al, maar dit bezoek uit China is wel heel bijzonder!
Dit gezelschap had duizenden kilometers gereisd om in Heerhugowaard ons bedrijf te bezoeken. Na een rondleiding langs onze prachtige Kalanchoë-soorten was het enthousiasme niet te stuiten. Met de nodige informatie in het Chinees op zak ging het gezelschap weer zijn eigen weg.   

Social Media

4 juli 2016
YouTube
Op ons YouTube kanaal kunt u versneld zien hoe onze Kalanchoë's groeien en tot bloei komen. In slechts enkele weken groeien onze Kalanchoë's op van stekje tot prachtige plant.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen ons bedrijf? Abonneer dan nu kosteloos op ons YouTube kanaal. Op die manier kunt u ons snel en gemakkelijk terugvinden.

Ook zijn wij te volgen op Facebook en Twitter!

SlijkermanKalanchoŽ heeft een nieuwe bedrijfsauto.

10 juni 2016
SlijkermanKalanchoë heeft sinds vandaag een nieuwe bestickerde bedrijfsauto. U kunt onze auto nu herkennen aan het SlijkermanKalanchoë logo die volop aanwezig is in het ontwerp.

De belettering met dank aan Neon83.

        

SlijkermanKalanchoŽ in het nieuws!

20 mei 2016
De Growers Pride van deze week gaat in het bijzonder over Kalanchoë's. Wij hebben ons goed laten zien door een hele spread te bezetten met onze advertentie. Je kunt er niet omheen: SlijkermanKalanchoë is een prachtig bedrijf met nog mooiere variëteiten.

Zie ook http://ow.ly/4F6e300p5e7 op pagina 15.


Slijkerman ook in China op de beurs!

16 mei 2016
Dat SlijkermanKalanchoë zich niet alleen bezig houdt op de Nederlandse markt is bekend. De IPM in Essen is namelijk geen onbekend terrein. Maar nu bevindt SlijkermanKalanchoë zich ook op Chineze grond.
Onze Kalanchoë's maakten deel uit van de Hollandse vertegenwoordiging op de IPM Bejing in China. In samenwerking met o.a. Humibox en Peltracom hebben wij een beursstand neergezet en daarmee ook Nederland op de kaart gezet.

         

De groepsfoto van iedereen die aan deze beursstand heeft meegewerkt.
Rechtsachteraan staat Stef Berkhout die namens SlijkermanKalanchoë op deze beurs heeft gestaan.


Teamleid(st)er Stekproductie

10 mei 2016
Deze vacature is ingevuld.

Ten behoeve van onze stekproductie afdeling te Heerhugowaard zijn wij per direct op zoek naar een:

Teamleid(st)er Stekproductie
(fulltime)


Als teamleidster van onze stekproductie afdeling draag je dagelijks de verantwoordelijkheid voor de stekproductie voor onze klanten en voor onze eigen kwekerij. Hierbij stuur je een team van 7 mensen aan en houdt je continue onze kwaliteit op een hoog niveau. Je zorgt voor wekelijkse planningen en registraties voor de stekproductie en hebt hierover wekelijks overleg met het management. Daarnaast draag je zorg voor de juiste afhandeling van inkomend stekmateriaal vanuit onze buitenlandse locaties en voor de orderafhandeling van stekken ten behoeve van onze klanten. Vanzelfsprekend ondersteun je het team bij de productiewerkzaamheden.

Wij vragen:
• Passie voor de tuinbouw sector, ervaring is een pre.
• Een enthousiaste manier van aansturen en motiveren.
• Een secure, accurate en perfectionistische houding.
• Een planmatige manier van werken.
• Een afgeronde agrarische opleiding op MBO niveau 4 of HBO niveau.
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk.
• Een pro-actieve en flexibele instelling.
• Ervaring met Outlook, Word en Excel.

Wij bieden:
• Een uitdagende en verantwoordelijke functie.
• Goede arbeidsomstandigheden en voorzieningen.
• Ruimte voor eigen initiatief.
• Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Wil jij een deel uitmaken van ons team? Stuur dan je sollicitatie en CV naar vacature@slijkerman.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Stefan Slijkerman (06-50662087) of Martijn Tesselaar (06-53220641).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
De FloraHolland Seasonal Trade Fair

10 maart 2016
Op 9 en 10 maart 2016 heeft de FloraHolland Trade Fair weer plaatsgevonden.

Op deze beurs hebben wij uitgepakt met onze prachtige Sweet Pastel-lijn Serenity®, die past in de zomerse sferen.
Om onze nieuwe Serenity® soorten een podium te geven hebben wij onze Serenity® Coral een speciale plaats laten innemen als jurk van onze mannequin.Ook onze Diamond® Kalanchoë's waren aanwezig in de stand.

    

SlijkermanKalanchoŽ op de IPM in Essen

29 januari 2016
SlijkermanKalanchoë stond in samenwerkig met Vreugdenhil op de IPM in Essen.

Wij hebben hier onze noviteit Diamond® Kalanchoë gepresenteerd.
Dit was wederom een groot succes.Slijkerman goedgekeurd voor MPS certificaten

20 januari 2016
Op maandag 18 en dinsdag 19 januari vond weer de jaarlijkse mps-audit plaats waarbij door MPS gekeken werd of wij de kwaliteitscertificaten MPS-GAP, MPS Quality en MPS Socially Qualified ook het komend jaar waard zijn.

Tijdens deze audit wordt in grote lijnen gekeken naar de veiligheids- gezondheids- en sociale aspecten binnen ons bedrijf.

Vanuit MPS hebben wij een positieve beoordeling gekregen. Dit betekend dat we ook komend jaar onze kwaliteitscertificaten mogen behouden.

Slijkerman in de top 3 van alle beursstands op FloraHolland Trade Fair

9 november 2015
Op de FloraHolland Trade Fair presenteerde SlijkermanKalanchoë voor het eerst haar nieuwe Kalanchoë lijn Diamond® Kalanchoë.

Op de beurs werd ook uitgelegd wat het verhaal is achter de plant:
Diamant is al eeuwenlang het symbool van rijkdom, zuiverheid en schoonheid.
De stralende helderheid geeft kracht aan vriendschap, liefde en geluk.
Door het toevoegen van echt diamant aan deze speciaal geselecteerde
Kalanchoë kunt u extra lang van dit bloeiende sieraad genieten.

Op de beurs had de stand veel belangstelling gewekt met zijn luxe uiterlijk en daarom heeft de jury onze stand genomineerd voor de best stand award in de categorie planten.
Wij zijn erg trots met dit mooie resultaat en willen iedereen die aan de stand heeft meegewerkt ook hartelijk bedanken!
Slijkerman op de Seasonal Trade Fair!

4 maart 2015
Dit voorjaar staat SlijkermanKalanchoë traditiegetrouw op de “Seasonal Trade Fair”. Hier laten wij onze specialiteiten zien zoals onze nieuwe Moments Kalanchoë lijnen en onze prachtige Serenity lijn. Wij willen u graag met onze Kalanchoë’s inspireren, daarom nodigen wij u uit om onze stand te komen bezoeken.

Wanneer:
Woensdag 18 maart 2015 van 9.00 tot 21.00 uur
Donderdag 19 maart 2015 van 9.00 tot 16.00 uur

Waar:
Stand B.6.

Adres:
FloraHolland
Middel Broekweg 29
Ingang Dijkzijde
2675 KB Honselersdijk

Tot ziens op de Seasonal Trade Fair.

Slijkerman behaald MPS Certificaten!

20 januari 2015
Omdat wij trots zijn op het product dat wij leveren zijn wij blij met de certificaten die wij hebben behaald bij MPS Sustainable Quality. Doordat wij milieuvriendelijke methoden gebruiken bij het kweken van onze stekken en planten hebben wij aan de eisen van MPS voldaan voor maar liefst 5 certificaten. Dit zijn MPS ABC, MPS Socially Qualified, MPS Florimark Production, MPS Quality en FFP. Ook hebben wij het keurmerk Fair Flowers Fair Plants verkregen. U bent er dus verzekerd van dat u in zee gaat met een bedrijf die geeft om het milieu en zorg draagt voor de planten.